primer àngel

El primer àngel va ser construït entre el juny i l’agost del 1383, estava fet de bronze i girava sobre un pern vertical de ferro per servir de penell i indicar la direcció del vent. Anava col·locat a una torre que acabava de bastir-se a la façana de la seu romànica, sobre la Capella del Sant Sepulcre, que es trobava sobre el vestíbul de la porta d’entrada, l’anomenada galilea. La construcció d’aquest nou campanar va ser originada per la utilització de la Torre de Carlemany, incorporant-la a l’edificació gòtica com a contrafort. El campanar de la galilea era d’estil gòtic i havia de ser senzill i funcional, ja que havia de desaparèixer quan s’acabés la construcció de la catedral gòtica.

Observant l'àngel de la catedral.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *